Verbouwing

Uitbouw, veranda, dakkapel, etc.

Wanneer u uw woning wilt vergroten zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst hangt het er natuurlijk van af wat uw doel is van de uitbreiding. Wilt u bijvoorbeeld een grotere woonkamer hebben, wilt u een extra slaapkamer realiseren, wilt u een deel van uw woning als appartement gaan verhuren of wilt u simpelweg zo efficiënt mogelijk extra vierkante meters creëren om de waarde van uw woning te verhogen. Afhankelijk van uw doel kunnen wij u adviseren over de wijze van vergroten van uw woning. Dit kan bijvoorbeeld het realiseren van een uitbouw, erker, veranda, dakopbouw of dakkapel zijn.

Van een idee naar een ontwerp

Voor zover u dit niet zelf al heeft gedaan, maken we samen met u een schetsontwerp en gaan we na welke materialen het beste gebruikt kunnen worden voor uw woninguitbreiding. Afhankelijk van de situatie en uw wensen kunnen we hierbij ook een architect inschakelen. De materiaalkeuze is een afweging waarbij verschillende factoren meewegen zoals smaak, voorkeur, eisen van de gemeente, technische eigenschappen en kosten. Het meest eenvoudige voorbeeld daarvan zijn de kozijnen: wilt u onderhoudsarm glad kunststof, kunststof met een houtnerf, of heeft u toch liever authentieke houten kozijnen. Maar ook zal een dergelijke afweging gemaakt moeten worden over de gevel. Wilt u dit uitgevoerd met houten rabatdelen, gevelplaten zoals keralit, prefab gemetselde muren, of heeft u toch het liefst een ambachtelijk door een metselaar gemetselde muur. Alles heeft zijn voor- en nadelen en wij helpen u graag met het maken van een keuze.

Het verkrijgen van vergunningen

Afhankelijk van het type woninguitbreiding, de locatie daarvan, het bestemmingsplan en eventuele geldende verordeningen kunnen er vergunningen en ander soorten goedkeuringen nodig zijn. Ook dit kunnen wij volledig voor u verzorgen. Wij controleren welke vergunningen er precies benodigd zijn en voeren indien dit wenselijk is vooroverleg met de gemeente om de kans op het verkrijgen van de bouwvergunning te vergroten. Dergelijk vooroverleg is vooral verstandig wanneer u een woninguitbreiding wenst die vanaf de straat zichtbaar is, de bouwstijl afwijkt van het huidige straatbeeld, of wanneer u in een gemeente woont met strenge welstandscriteria.

Voor de vergunningsaanvraag zijn verschillende documenten nodig, waaronder constructieberekeningen en tekeningen. Deze laten wij opmaken door een gekwalificeerd constructeur. Zodra het hele vergunningsdossier compleet is, verzorgen wij de aanvraag hiervan bij de gemeente en eventuele andere relevante overheden. Hierbij zullen wij alle communicatie verzorgen zodat u volledig wordt ontzorgd.

Laat de bouw maar starten!

Na het opmaken van alle plannen en het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen is het dan zo ver: er kan gebouwd worden. Samen met u stemmen wij de bouwplanning af, zodat dit zo goed mogelijk aansluit bij uw situatie. Indien het een uitbreiding betreft van de woning waarin u op dat moment ook woont, zullen wij de werkplek zo goed mogelijk afscheiden van het woongedeelte en looproutes afplakken om de verspreiding van bouwstof te beperken en om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld uw huidige vloer onbeschadigd blijft.

Voor de bouw van de woninguitbreiding schakelen wij uitsluitend goede vakmensen in. Geen klusjesmannen die alles wel een beetje kunnen, maar een stukadoor voor het stucwerk, een timmerman voor het timmerwerk, een installateur voor het installatiewerk, een dakdekker voor het aanbrengen van de dakbedekking, etc. Door deze bouwwijze en doordat wij uitsluitend materialen gebruiken van hoogwaardige kwaliteit, kunnen wij een uitstekend resultaat garanderen en bent u ervan verzekerd dat alle werkzaamheden op een vakbekwame en correcte wijze worden uitgevoerd. Hierdoor krijgt u uiteindelijk de beste kwaliteit, waar u jarenlang van kunt genieten.

Tijdens de bouw verzorgen wij actief project management zodat alles ordelijk verloopt en eventuele uitdagingen snel en efficiënt kunnen worden opgelost. Wij houden de kwaliteit van het gerealiseerde werk nauwlettend in de gaten en voeren hierop controles uit zodat wij een hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Oplevering

Zodra het werk gereed is zullen wij samen met u nagaan of alles naar wens is verlopen en of het werk naar volledige tevredenheid is. Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent.