Renovatie

Renovatie

Herontwikkeling, verbouwen, onderhoud, etc.

Het begrip ‘renovatie’ is erg breed. Wanneer u van een woning alles laat slopen behalve de voorgevel, en vervolgens daarachter alles weer opnieuw opbouwt heet dat renovatie. Maar ook wanneer u alleen een raamkozijn wilt vervangen valt dat onder het begrip renovatie. De dienstverlening van Bronz Totaalbouw is net zo breed. Wilt u nieuwe kozijnen, dan kunnen wij dat voor u regelen, maar vooral ook als u uw complete woning wilt vernieuwen zijn wij daarvoor de uitgelezen partner.

Het renoveren van een pand is een vak apart. Er zijn ontzettend veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waardoor dergelijke projecten vaak complex zijn. En vooral wanneer het een oud karakteristiek pand of monument betreft, is het de kunst om het  pand op een dusdanige wijze op te knappen dat deze weer aan alle hedendaagse standaarden voldoet, zonder dat de authenticiteit verloren gaat.

De totstandkoming van een plan

Samen met u maken wij een plan voor uw renovatieproject. We bekijken samen welke werkzaamheden er moeten gebeuren en welke wensen u daarbij heeft. Ook gaan we dan na met welke randvoorwaarden rekening moet worden gehouden. Is het pand bewoond tijdens de werkzaamheden? Zijn er gezondheidsaspecten waarmee rekening moet worden gehouden? Of is het bijvoorbeeld wenselijk het werk in een bepaalde periode of jaargetijde uit te voeren?

Ook zullen wij vragen naar de samenstelling van het huishouden en uw persoonlijke eigenschappen om u een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Wanneer er huisdieren door het pand gaan lopen, is een houten vloer misschien niet de beste oplossing. En als schilderen een grote hobby van u is, raden wij andere kozijnen aan dan wanneer u liever zo min mogelijk onderhoud uitvoert. Samen met u gaan we na wat voor u de beste oplossingen zijn.

De renovatie gaat van start

Vervolgens zorgen wij ervoor dat alle afgesproken werkzaamheden worden uitgevoerd. Indien nodig verzorgen wij de benodigde vergunningen zodat u daar geen omkijken naar heeft. De planning van de werkzaamheden stemmen we nauw met u af, zodat u zo min mogelijk door de werkzaamheden gehinderd wordt. Indien het pand tijdens de werkzaamheden bewoond wordt, zorgen wij ervoor dat de werkplek zo goed mogelijk wordt afgeschermd van de rest van de woning. De looproutes van- en naar de werkplek zullen wij netjes afplakken en voorzien van beschermingsmaterialen zodat uw vloer niet beschadigd raakt. Tevens plakken we de werkplek af om de verspreiding van het bouwstof dat bij de renovatiewerkzaamheden vrijkomt zo veel mogelijk te beperken.

Alle werkzaamheden laten wij uitvoeren door vakmensen die ervaring hebben met renovatiewerkzaamheden. Metselwerk door een renovatiemetselaar, timmerwerk door een renovatietimmerman, etc. Het selecteren van de juiste vakmensen is een hele klus, omdat iedereen net weer andere specialiteiten heeft. Door onze jarenlange marktkennis en ervaring weten wij exact welke vakman het beste voor uw project ingeschakeld kan worden, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Wij gebruiken uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen, zodat wij een hoog kwaliteitsniveau kunnen waarborgen. Dit gecombineerd met vakmanschap en het uitvoeren van regelmatige kwaliteitscontroles leidt tot een eindproduct van ongekende topklasse.

(T)oplevering

Zodra al onze werkzaamheden gereed zijn, zullen wij het project aan u opleveren. Samen met u evalueren we het eindresultaat en onze dienstverlening, zodat wij dit continu verder kunnen blijven verbeteren. Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent.